Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Arttu oli iso jo syntyessään ja isoksi sitten kasvoikin,tiukkaa lihasta 11,5-12kg.Onneksi luolavaliohommat tuli jo hoidettua nuorena miehenä,muuten olisi tullut mahtumisongelmia.

Arttukaan ei ole näyttelykoira lähinnä kokonsa puolesta,pääkin on aika iso.

Arttu on koira,joka haluaa aina sanoa mielipiteensä kaikesta mitä hänelle tehdään ja vaikkei tehtäiskään.Joka asiasta pitää joitain saada sanoa,murisemalla,haukkumalla tai hampaita näyttämällä.Arttu ei ole koskaan purrut minua,mutta meidän autoon ei kannata vieraiden mennä jos Arttu ei ole häkissä.Sitä puolustetaan henkeen ja vereen.

Arttu kävi aika monessa luolakokeessa,koska meno oli aika hurjaa ja raivokasta,niin nuorelta koiralta loppui kunto välillä kesken.Mutta rauhoittui sitten ja sitten menikin homma putkeen.

Artulla oli lievä mäyräkoirahalvaus tässä välissä,pystyi liikkumaan,asui häkissä 4vko ja sen jälkeen ei ole ollut koskaan mitään ongelmia.Lääkärin mielestä ei tarvinnut kuvata,koska niin lievät oireet.

Lume-kokeessa käytiin kolmesti ja se oli siinä.

Ruotsissa ja Norjassa on pienemmät ahdingot ja Arttu ei mielestään mahtunut niistä.Paikalliset treenajat ja tuomaritkin sanoivat koiran olevan liian iso heidän ahdinkoihinsa.Mutta tulipahan kokeiltua ainakin.

Arttu elelee nyt eläkepäiviä laumanjohtajana täällä kohta 12-v. täyttävänä vanhana ukkona.

Artulla todettiin tammikuussa vasemman etukammioläpän vuoto ja lievä krooninen keuhkoputken ärsytys.Lääkitystä ei vielä tarvittu,uusinta tutkimus kesän jälkeen jos oireet pysyvät ennallaan.Oireena on ollut muutama yskäisy raivoamisen jälkeen,ei muita oireita.Hoitava lääkäri Maria Wiberg.

Artun luonnetesti 199 pist. ja ajokokeista 0 pist.

Arttu luovuttaa nyt esittelyvuoron Ruttikselle.